SIGURIA E TË DHËNAVE

FIREWALL DHE SISTEMET E INTRUSION DETECTION

Lifepassport përdor internetin si një kanal për të ofruar shërbimin e tyre kështu që të gjitha lidhjet e saj janë të mbrojtur nga sistemet firewalling më të përparuar, intrusion detection dhe mbrojtje nga viruset dhe software me qëllim të keq.

FIREWALL

Firewall është një sistem mbrojtës i dobishëm për të mbrojtur kompjuterat nga hakerat. Nëpërmjet kontrollit të aksesit, Firewalls lejojnë lidhjen midis dy ose më shumë rrjete në mënyrë të sigurtë.Të ashtuquajturat programe "firewall personal" janë të instaluar në kompjuterët private që filtrojnë vetëm informacionet që futen dhe dalin nga ai kompjuter specifik.

KRIPTOGRAIA DHE CERTIFIKIM

Përveç riservimitë e kodeve të identifikimit, në Lifepassport sigurimi garantohet nga një sistem kriptimi. Kriptimi të dhënave do të thotë ndryshim në hoc, për t'i bërë ato të lexueshëm dhe të përdorshëm vetëm për ata që kanë çelësat e përkthimit  (e ashtuquajtura"deshifrim") Kriptografia pengon qasjen në bazën e të dhënave që përmban shëndetin dhe e bën të sigurt që të dhënat e futura nuk mund të shihen nga çdo përdorues tjetër.Kriptografia aplikohet në faqet e internetit në të cilin kërkohen të dhënat personale,shëndetësor ose kur bëhen transaksionet financiare.           Lifepassport përdor teknologjin SSL Extended Validation: Kjo i jep vizitorëve të Web Site një mënyrë të lehtë dhe të besueshëm për të vendosur besueshmërinë e operatorëve në internet.Në fakt, vetëm certifikatat  SSL me Extended Validation (EV) gjenerojë në broswer  të mbështetura (Internet Explorer 7, Firefox 3, Safari 3.2, Opera 9.5 e Google Chrome) shfaqur emrin e kompanisë që zotëron Certifikata SSL dhe ato të autoritet  e certifikimit që e ka  lëshuar duke treguar ato brenda shiritin e adresave bëhet ngjyrë jeshile.

SERVER

Data center jonë kryesore e të dhënave është e vendosur në Zvicër në Server Farm me infrastrukturë VPS në HA e cila e ka vënë në vend kriteret më moderne të besueshmërisë dhe sigurisë.furnizimi elektrik, sistemet kundra zjarit,linja Internet,Sistemi i kondicionuar,monitorimi dhe sigurinë e ambienteve të përmbushin standardet më të larta ndërkombëtare dhe çdo mundur kritike ka sisteme të shumta backup.Për të monitoruar hosts, në secilin nga ato është përdorur një software që mban një heartbeat (dmth një rrahje zemre,e cila përbëhet nga një shkëmbim të vazhdueshëm të informacionit për praninë në të njëjtën nyje të rrjetit)me nyjet e tjera në të njëjtin Cluster kështu që humbja e një heartbeat të vetme përfshin fillimin automatik të procedurave të ripristin në nyjet e tjera. Monitorimi i makinave virtuale dhe pasojet e sistemeve operative, parashikon si për host dhe heartbeat. Pas një intervali kohor të paracaktuar pa shkëmbimin e heartbeat do të ndërhyjë në sistemin me masa të përshtatshme të ripristin. Duke aktivizuar kartelën shëndetësore digitale  përdoruesi shpreh lejen e informuar për transferimin e të dhënave të tyre shëndetësore në Zvicër për ruajtjen dhe arkivimin në serverat brenda saj në masën dhe në mënyrën e treguar në informativën e privatësisë.

 

L'INTRUSION DETECTION SYSTEM

L'intrusion Deection System (IDS)  është një pajisje e përdorur për të identifikuar qasje të paautorizuar në kompjuterë ose me rrjeteve kompjuterike.

 

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann