FAQ

Q?

Përse kartat MEDICAL e PRIVATE?

A.

MEDICAL  është kartë që lejon shikimin vetëm të dhënave tuaja mjekësore. Ju  këshillojm ta mbani gjithmonë me vete .PRIVATE është kartë që ju lejon të fusni dhe të ndryshoni të      dhënave të shëndetit tuaj, te account dhe shpërndarje e të dhënave tuaja shëndetësore me Operatorët Profesionale (nëprëmjet zonës “impostazion”). Ju  këshillojmë  të mbani këtë kartë në një vend të sigurtë dhe të rezervuar.

Q?

Perse nuke me ka ardhur karta PROFESSIONAL? ( ajo grija)

A.

Po nuke jeni një Operator profesionale e Shëndetësisë (Spitali, institucionet publike ose private, qendra diagnostike, klinikë, mjek, farmacist, etj) PROFESSIONAL CARD  nuk te duhet. PROFESSIONAL CARD është karta për Operatorët profesionale në kujdesin shëndetësor dhe që    u lejon atyre për të krijuar një rrjet dhe një shërbim për klientët e saj.

Q?

Lighja te server LifePassport është e sigurt?

A.

Çfarëdo shfletuesit që ju përdorni për të hyrë në LifePassport është në gjendje të identifikojë certifikatën Extended Validation tonë (EV) dhe të aktivizoj  adresen jeshile për të treguar menjëherë vërtetësinë dhe legjitimitetin e faqes tonë, duke ofruar ju më shumë siguri në navigacion.Procesi validation EV përcakton legjitimitetin e organizatës sonë brenda një kompanie të veçantë regjistrimi juridiksioni. Procesi i akreditimit ka vendosur vertetimi të drejtat e pronës të fushes LifePassport.org, gjithashtu identifikon qartë vendin kryesorë në të cilin organizata <operon përmes nje procedure rigoroze dhe të rreptë procedurat e convalidimit përcaktuar mirë.  LifePassport është kredituar GlobalSign cila ndodh të jetë një WebTrust Autoriteti Certifikata përputhje viti 2002 dhe një anëtar i Grupit Punues të  Anti-Phishing.

Të gjitha lidhjet tona janë të mbrojtur nga firewalling më të përparuar,nga Intrusion Detection   dhe mbrojtje nga viruset dhe software dëmshme.Të dhënat janë të koduara dmth ndryshojnë ad hoc,për t'i bërë ato te lexueshëm dhe te përdorshëm vetëm për ata që kan çelësat e përkthimit (e ashtuquajtura "deshifrim") Kriptimi pengon hyrjen në bazën e të dhënave që përmban informacione shëndetësore dhe bën të sigurt që të dhënat e futura nuk mund të shihet nga çdo përdorues tjetër. Niveli ynë i sigurisë është vënë vazhdimisht nën hetime dhe të përshtatshme  zhvillime teknologjike dhe informatike.

Q?

Përse të dhënat e sistemit janë te rezervuara në Zvicër?

A.

Në Zvicër, rreziku fatkeqësive nuk ekzistonë. Sipas raportit të Rrezikut Qendrën e të Dhënave, detyra e të cilit është që të analizojë faktorët e rrezikut që kërcënojnë funksionimin e një qendre të dhënave,Zvicra e ka pozicionuar veten gjithmonë ndër vendet më të mira në renditjen botërore.

Q?

Sa rëndësi ka shpejtësia e internetit për tu futur tek të dhënat e mia shëndetsore?

A.

Në sajë të kushteve të favorshme orografik ofruara nga kantonin Ticino rrjet fibrave optike është tashmë një realitet i përhapur dhe menaxhohet sipas udhëzimeve të Zyrës Federale të Komunikimeve (UFCOM). Rrjeta e fibrave optike,në pikat e saj nyjor, arrin direkt dhe gjerësisht, pa shkaktuar humbje të sinjalit tipike të rrjeteve  të përziera fibrave optike / tela bakri,gjithashtu të lejojë hyrje në Internet shpejt dhe simetrik (1000 Mbit / s).

Q?

Mund të fshi të dhënate e mia shëndetësore?

A.

Po. Në çdo kohë duke përdorur procedurën Blloko Kartat mund të vendosë nëse doni  të ndryshoni kodet tuaja  ose të ndaloni  përdorjen të Lifepassport dhe menjëherë fshini të dhënat tuaja shëndetësore.

Q?

Mund te jap fëmive te mi Të miturit LifePassport?

A.

Po. Me kusht nën kujdesin e një të riturit. Gjatë aktivizimit duhet të perdorni Tutor opsion kështu që ju mund të fusni përveç të dhënat mjekësore (të voglit), gjithashtu të dhënat e  kujdestarit.Mos harroni se edhe për të vegjlit duhet të jetë një adresë të vlefshme dhe funksional e-mail.(e ndryshme nga ajo e kujdestarit)për të cilat ne do të referohemi per të gjitha komunikimet institucionale (rinovime, autorizime, anullime, bllokim kartash, etj).Do të jetë kujdestari që do të controlloi emeil e të voglit.

Q?

Mund të pajis një të paaftë me LifePassport?

A.

Po. Me kusht nën kujdesin e një të riturit. Gjatë aktivizimit duhet të perdorni Tutor opsion kështu që ju mund të fusni përveç të dhënat mjekësore ( te paaftit), gjithashtu të dhënat e  kujdestarit.Mos harroni se edhe për të paaftin  duhet të jetë një adresë të vlefshme dhe funksional e-mail.(e ndryshme nga ajo e kujdestarit)për të cilat ne do të referohemi per të gjitha komunikimet institucionale (rinovime, autorizime, anullime, bllokin kartash, etj).

Do te jete kujdestari qe do te controlloi emeil e te paaftit.

Q?

Në qoftë se mbajë gjithmonë me vete MEDICAL CARD, si do marë veshë nëse dikush ka përdorur kodin tim për të parë te dhënat e mia shëndetësore?

A.

Sa herë që dikush e përdor kodin e MEDICAL CARD të hyjnë tek të dhënat tuaja mjekësore,Ju mbrin menjëherë një email lajmërimi ( tek Adresa që keni raportuar).Nëse keni arsye për të dyshuar se kodi yuaj është marrë nga dikush tjeter, atëherë ju menjëherë mund të bllokoni kodin dhe vizionin e të dhënave tuaja mjekësore duke klikuar Token në email.

Q?

Kam humbur MEDICAL CARD,domethënë PRIVATE CARD, çfarë duhet të bëj?

A.

Nëse ju humbisni kartën (MEDICAL ose PRIVETE) lidhuni me faqen tonë www.lifepassport.org në Bllokimi Card dhe ndiqni procedurën. Brenda pake sekonda ju mund të bllokoni të gjitha kartat dhe ju do të merni  menjëherë Kodet e reja .Për siguri kur aktivizoni  procedurën bllokim kartash eliminohen të gjitha kodet e kartave tuaja dhe zëvendësohen me kodet e reja.

Q?

Kam bër procedurën Bllokim Kartash dhe tani kam kodet e reja, çfarë do bëj me ato të vjetrat?

A.

Procedura bllokim kartash ju lejon të bllokoni kodet e vjetra dhe të keni menjëherë përmes email kodet e reja. Në këtë pikë kartat e vjetra (portokalli dhe blu) nuk ju duhen më, kështu ju mund ti hedhni posht. Pyetni tregtarin tuaj do t'ju japë kartat "bosh" të personalizuara me kodeve të reja.Ju lutem të mos harroni kodin e aktivizimit (ajo present te palosja që përmbajnë kartë origjinal) ju gjithmonë duhet të mbani atë pavarësisht nga kartat.

Q?

Gjatë aktivizimit të LifePassport kam shënuar të gjitha të dhënat e mia, pse në kartelën time clinike nukë janë të shenuara automatikisht?

A.

Kjo është për  të mbrojtur privatësinë tuaj, Ju keni të drejtë edhe një kartel klinike në dukje anonime (pa të dhënat personale dhe e banimit), kjo mundësi nuk është e rekomanduar, po jepet. Prandaj kur të plozoni kartelën e të dhënat e tua mjekësore ne ju kërkojme të shkruani prap të dhënat tuaja personale.

Q?

Kam ndryshuar adresën time email the adresën e banimit si t’ju njoftojë?

A.

Është shumë e rëndësishme të mbani gjithmonë adresën email dhe të banimit të sakta, nëse ato ndryshojnë nga ato të shenuara gjatë aktivizimit të shërbimit. Eshte e nevojshme për të sqaruar se ka dy dosje e të dhënave personale:

 

  1. Dosja e parë është për qëllime administrative dhe të komunikimit në mes nesh dhe të përdoruesit. Kjo bazë e të dhënave është ushqyer gjatë aktivizimit dhe në rast se ndryshojne të dhënat të adreses e banimit ose adresën e-mail duhet të ndryshohet menjëherë. Për ta bërë këtë ju duhet të futeni tek kartela e te dhënave tuaja mjekësore me kodin PRIVATE në zonën Rregullim,në seksionin e të dhënave tek accout juaj, modifiko dhe ruaj. Ju kujtojm se ne komunikojmë me ju vetëm përmes adresën tuaj të email Prandaj, nëse nuk e mbani të azhurnuar te gjitha komunikimet tona (Ndryshim kodesh, alarmet ndërhyrje, bllokim kartash, rinovim sherbimi, etj)nuk ju vijnë dhe ju gjithashtu mund të humbisni të drejtën për të përdorur shërbimin dhe munde t'ju fshihen të gjitha të dhënat e futura.

 

  1. Dosja e dytë ka vetëm qëllimin e publikimit ne kartelen klinike e te dhenave tuaja te    banimit. Ky arkivim është mundësuar në seksionin e të dhënave në kartelen mjekësore dhe ju mund të vendosni nëse doni apo jo të plotësoni informacionin e kërkuar. Kjo është për shkak se ju keni të drejtë që të keni edhe një  kartel mjekësor në dukje anonim ( pa referencë emri e banimi)kjo mundësi nuk është e rekomanduar, po jepet.

Q?

Kam provuar për të aktivizuar një kartel mjekësor për gruan time me adresën time email, që kam përdorur për të aktivizuar kartelën time mjekësore, dhe sistemi i aktivizimit ma refuzoi. Përse?

A.

Ёshtë e domosdoshme për të mundësuar shërbimin tonë se adresa e-mail  që është lidhur me përdorues individual duhet te jetë  unike, domethënë që  përdoret  vetëm nga një njeri. Kjo është për respektimin e jetës private, për sigurinë tuaj, dhe për të siguruar më mirë standardet tona të cilësisë së lartë.

Q?

Pse unë nuk mund të aktivizoj më shumë se një kartel mjekësore me të njëjtën adresë e-mail?

A.

Ne komunikojmë me ju vetëm përmes adresën tuaj të email dhe procedurat tona automatike (Ndryshim kodesh, alarmet ndërhyrje, bllokim kartash, rinovim shërbimi, etj) të jetë e sigurt,i shpejtë dhe efektive kane nevojë për një bashkëbisedues i sigurt dhe i verifikuar. Kjo kërkesë mund të kënaqë vetëm nëpërmjet adresës e-mail e lidhur me të dhënat mjekësore që duhet të jetë unik.

Q?

Munde të vendos vet të dhënat tek kartela ime klinike apo është e domosdoshme ndihma e mjekut time?

A.

Kemi studiuar dhe realizuar një kartel mjekësore të plotë,profesionale e thjeshtë për të plotësuar. Pra, kushdo mund ta plotësoj. Ne këshillojme, megjithatë që të verifikoni atë me ofruesin tuaj të kujdesit shëndetësor dhe të bëjë atë të marrë funksionin e LifePassportPRO ne mënyrë që  mund të krijohet një lidhje të qëndrueshme me Ju, mund të mbajë të dhënat mjekësore dhe në të njëjtën kohë vazhdimisht mund te kontrolloje statusin e shëndetit tuaj nga zyra e tij kudo që të jetë në botë.

Q?

I tregova kartelën time mjekësore LIFEPASSPORT mjekut tim i cili ngeli i habitur dhe dëshiron të di si mund të hapi LIFEPASSPORTPRO?

A.

Keshilloni mjekut tuaj që të na dërgoj një e-mail tek adressa   merchant@lifepassport.org   duke specifikuar arsyen dhe informatat duke përfshirë Vendin,Qytetin, Rruga, C.A.P. dhe numrin e telefonit.

Do të kontaktohet menjëherë me një nga përfaqësuesit tanë.

Q?

Kushe eshte operatori profesional (LIFEPASSPORTPRO)

A.

Operatori profesional (LifePassportPRO) është zakonisht një të kujdesit shëndetësor (spitalet, qendrat diagnostike publike dhe private, klinika, mjekët, farmacistët etj) që u jepet mundësia për lidhjen me ju dhe të ju ndihmojë të menaxhoni dhe për të mbajtur azhurnuar kartelen mjekësore digitale juaj në bazë të lejeve që ju vendosni për të dhënë.

Q?

Çfarë duhet të bëj kur mua më vjen një email nga një operator profesional (LIFEPASSPORTPRO) i cili kërkon të ndaj me mua kartelën time mjekësore?

A.

   

Ke tre mundësi:

a. Po nuk do të autorizosh operatorin profesional mos bëjë asgjë

b. Po do ta autorizosh shtyp tek token qe eshte tek e-mail

c. Në qoftë se për momentin ju nuk doni të vendosin dhe doni të mendoheni mos bëni asgjë,ju gjithmonë mund të autorizoni më pas duke hyr në kartelen tuaja mjekësore me kodin PRIVATE  në zonën Regullim, tek seksioni KERKESE.

Q?

Çfarë ndodh kur unë autorizoj Operatorin profesional (LIFEPASSPORTPRO) të futet te kartela ime klinike ?

A.

Nivelet e autorizimit të qasjes e të dhënat e juaja mjekësor nga një Operator Profesional janë  tre:Bazë,shikon dhe modificon. Për të mbrojtur privatësinë tuaj Funksioni është bazë ne këtë mënyrë Operatori profesionale nuk mund të shikoj asnjë nga të dhënate tuaja shëndetësor,mund të shikoj vetëm emrin dhe mbiemrin tuaj, vendbanimin, numrin e telefonit, adresën e-mail dhe të fus (upload) të dhënat tuaja mjekësore e analizave dhe raporteve në lidhje me ju.Asgjë më shumë.

Q?

Mund të ndryshoj nivelin e autorizimit të operatorit profesional (LIFEPASSPORTPRO) që futet te kartela ime mjekësore?

A.

Po. Mund ta bësh në  cdo moment duke zmadhuar ose zvogëluar  nivelin e autorizimit. Për të  bërë  këtë duhet të  futesh te kartela mjekësore me kodin PRIVATE tek zona rregullim, tek seksioni Ndarja e të dhënat tuaja mjekësore, kliko tek Modifiko lloj leje dhe zgjidhni nivelin e lejes që ju dëshironi.

Q?

Cilat janë nivelet e miratimit që unë mund të zgjedh për të mundësuar operatorin profesional (LIFEPASSPORTPRO) që të futet tek kartela ime mjekësore?

A.

Nivelet e autorizimit jane tre:

  •  opsion baze: është që të autorizojë Operatorin profesionale për të futur në kartelen mjekesore dixhitale tënde vetëm analizat dhe raportet tuaja. Në këtë rast Operatori  Professional do të ngarkojë vetëm analisat dhe raportet tuaja dhe ndoshta konsultohet me ta në të ardhmen, por nuk mund të bëjë gjë tjetër. Prandaj nuk mund të hyj në konsultimin e informacionit tuaj shëndetësor dhe nuk mund të shikoj  raportet dhe analizat e prodhuara nga operatorët e tjer profesionale. Për të mbrojtur privatësinë tuaj kjo është rregullimi i parazgjedhur kur Ju pranoni që të lidheni me rrjetin LifePassportPRO  me një Operator profesionale;

 

  • opzion shikimi: është që të autorizojë Operatorin profesional të ngarkoj analizat dhe raportet tuaja (opsion baze), dhe ti shikoj, pa i modifikuar dot, të gjithë kartelën tënde mjekësore digitale. Pra, sipas opsionit baze të shtoni mundësinë për Professional Operatori për të parë të dhënat tuaja shëndetësore.
  • Opzion modifikimi: lejon Operatori Professional për të perdorur  kartelën mjekësore dixhitale juaj pa kufi. Pra,pervec opsionit baze shtoni shtoni dhe opzionin e shikimit dhe mundesia e modifikimit të dhënat tuaja te kartela  mjekësore (zakonisht kjo është alternativa që i jepet mjekut tuaj).

Q?

Kam autorizuar nje operator profesional (ne rast të një qëndre diagnostike) të futet tek kartela ime mjekesore me gradin privilegjuare baze, tani çfare ndodh?

A.

Qëndra diagnostike autorizuar nga ju mund të fusi vetëm analisat dhe raportet tuaja te kartela  mjekësore. Një email do të ju njoftojë çdo herë që qëndra diagnostike do të ketë futur analisat dhe raportet në kartelen tuaj mjekësore. Përveç kësaj, në të dhënat tuaja te kartel mjekësore do të shihni analisat dhe raportet e futura nga qendra diagnostike shënuar me emrin e tij në kutinë e Krijuar nga.

Q?

Mund të tërheq lejen që kam dhën operatorit profesional (LIFEPASSPORTPRO) për te hyr në kartelën time mjekësore?

A.

Po. Mund ta bësh në cdo moment duke u futur te kartela jote mjekësore me kodin PRIVATE tek zona e regullimit,tek sezioni shperndarje të dhënat tuaja mjekësore, klikoni te revokim autorizim për ndarjen e të dhënave. Në këtë kohë operatori Porfessional nuk mund të hyj më te të  dhënat tuaja mjekësore. Për arsye sigurie, Operatori Professional i përjashtuar do të pranohet në të dhenat juaja mjekësor vetëm po bëre përsëri procedurën për shoqatën (ftesë nga Operatori  Professional dhe pranimin nga ju).

Q?

Sa operator profesional (LIFEPASSPORTPRO) mund të autorizoj që mund të futen te kartela ime mjekësore?

A.

Sa të duash dhe çdokush me nivelin e vet të autorizimit.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann